It is currently 28 Mar 2017, 20:39



StudioLive - Caspar Client

CasparCG Server, Client and development

Moderators: Macey, Jonas Hummelstrand, didikunz

StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 21 Aug 2013, 03:01

Here's a youtube preview of a caspar client I've been working on. Its HTML + Javascript (angularjs).

All ideas, comments, thoughts for future development welcome.

Studio_Live_-_Google_Chrome-2013-08-21_08.56.18.jpg
Studio_Live_-_Google_Chrome-2013-08-21_08.56.18.jpg (147.94 KiB) Viewed 5503 times
Last edited by cambell on 31 Aug 2013, 10:50, edited 1 time in total.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby mcdikki » 21 Aug 2013, 07:36

Hi cambell,

really a nice client.
I like the idea of show - scene - action.

But the video on yt has a terrible sound. It's hard to watch it till the end :-(

Will this client be available for free or do you plan to sell it when it's ready?

cheers
mcdikki
sublan.tv - Wir teilen Begeisterung
User avatar
mcdikki
 
Posts: 1051
Joined: 11 Dec 2012, 15:48
Location: Germany

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby cambell » 21 Aug 2013, 08:06

I'm planning on it being free for single use (i.e. as a standalone client). I was going to make a multi user version with login / authentication / rights etc for multiple users that would be a paid product to pay for that kind of development if there was demand for it.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby Jonas Hummelstrand » 21 Aug 2013, 09:12

Cool!
Jonas Hummelstrand
Independent Consultant at SuperFly.tv
Former Community Manager for CasparCG

Problems? Guide to posting Bug reports & Feature requests
User avatar
Jonas Hummelstrand
 
Posts: 2538
Joined: 21 Apr 2009, 08:07
Location: Stockholm, Sweden

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby SteveoBagins » 21 Aug 2013, 12:09

Couple of ideas:

1/ option to remove the previews.
2/ in/out buttons should change colour to show they are active (or not).

Other than that, very nice!
User avatar
SteveoBagins
 
Posts: 37
Joined: 06 Mar 2012, 16:27
Location: Canterbury, UK

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby stevespaw » 21 Aug 2013, 14:04

Very cool !
Is there anyway that you could assign keyboard shortcuts to the In/Out functions? Thinking of X-Keys and newsroom functions.
stevespaw
 
Posts: 75
Joined: 01 Aug 2013, 15:21

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby cambell » 21 Aug 2013, 16:08

@Steveo Good ideas. Thanks.

@Stevespaw Yes, I can do keyboard short cuts.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby kyelewis » 23 Aug 2013, 04:04

Really interested in seeing this one come to life- any plans to release the html/js source
for this one in the near future?
kyelewis
 
Posts: 15
Joined: 06 Feb 2011, 10:19

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby fdrlive » 24 Aug 2013, 17:38

Using the streaming producer to embed a client preview was genius... (or I just have a limited mind)!

Have you considered taking advantage of the thumbnail generator? Any videos/bitmaps in the show list could be represented visually as well.
fdrlive
 
Posts: 15
Joined: 09 May 2011, 20:26

Re: StudioLive - Caspar Client Preview

Postby cambell » 31 Aug 2013, 04:23

@kyelewis Source is available on github: https://github.com/saygoweb/studiolive The list things to do is here: https://trello.com/b/dChvuzOw/saygo-studiolive

If anyone is interested I'm happy for other to contribute.

I've got some ideas of how this can be extended to work well for sports and gameshows.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 31 Aug 2013, 10:53

I've got a windows installer available if anyone would like to try it out. Very much an alpha at this stage, but for all you living on the bleeding edge types here it is.

https://github.com/saygoweb/studiolive

As per the open source agile motto "Release early. Release often"
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby palco » 01 Sep 2013, 10:07

cambell wrote:I've got a windows installer available if anyone would like to try it out. Very much an alpha at this stage, but for all you living on the bleeding edge types here it is.

https://github.com/saygoweb/studiolive

As per the open source agile motto "Release early. Release often"

Is not a valid Win32 application
palco
 
Posts: 48
Joined: 24 Aug 2013, 18:45

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 01 Sep 2013, 15:15

The installer will definitely be win32. So the installer should work, I just downloaded it off google drive and it works for me on Win7 64 bit. The mongoose is 32 bit, the mongod may well be the 64 bit version I think. I always use 64 bit systems these days so I'll just make that the minimum requirement. Windows 7 64 bit home premium or better. If you are on a win 64 system and you mean that the installer doesn't work then you most likely have a corrupt download so I suggest downloading it and trying it again on a win 64 system. I've updated the 'readme' to indicate the minimum windows os.

If you really want to use this on a win32 system to try it out then you can download the mongo database from here http://www.mongodb.org/downloads Do read their warnings about the limitations of the 32 bit version. I do not recommend running this seriously on a win32 system.

@palco It would be great if you could add more information when you find something doesn't work. Saying 'it isn't a valid win32 application' really doesn't provide enough info. It begs the obvious questions. a) What is 'it', the installer? The installed application? Some other exe? b) What OS is this guy using? Is it xp, vista, win 7. Is it 32 bit or 64 bit?
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby palco » 01 Sep 2013, 19:01

cambell wrote:The installer will definitely be win32. So the installer should work, I just downloaded it off google drive and it works for me on Win7 64 bit. The mongoose is 32 bit, the mongod may well be the 64 bit version I think. I always use 64 bit systems these days so I'll just make that the minimum requirement. Windows 7 64 bit home premium or better. If you are on a win 64 system and you mean that the installer doesn't work then you most likely have a corrupt download so I suggest downloading it and trying it again on a win 64 system. I've updated the 'readme' to indicate the minimum windows os.

If you really want to use this on a win32 system to try it out then you can download the mongo database from here http://www.mongodb.org/downloads Do read their warnings about the limitations of the 32 bit version. I do not recommend running this seriously on a win32 system.

@palco It would be great if you could add more information when you find something doesn't work. Saying 'it isn't a valid win32 application' really doesn't provide enough info. It begs the obvious questions. a) What is 'it', the installer? The installed application? Some other exe? b) What OS is this guy using? Is it xp, vista, win 7. Is it 32 bit or 64 bit?

OK Cambell
I plan to Caspar working on a new computer with Windows 7 64 bit, but I just wanted to try your client it on a computer with Windows XP 32 bit.
palco
 
Posts: 48
Joined: 24 Aug 2013, 18:45

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby palco » 02 Sep 2013, 08:50

Here's what it looks like to me:

Image

Is it good or not?
palco
 
Posts: 48
Joined: 24 Aug 2013, 18:45

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 02 Sep 2013, 08:56

Yes, that looks right. If you've been able to create a new show and scene then the database is working. You need to go into the Show | Actions tab (on the page that lists the scenes there's a Action tab. In there you can add 'actions' which are sequences of caspar commands that you want to use for the show. See the video for a quick guided tour.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 02 Sep 2013, 17:42

I've shipped a couple of updates in the last day or two. Checkout the latest here.
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby palco » 02 Sep 2013, 21:30

Now test the windows 7 64 bit.Works.
I do not know how to test it as.Let's say a video file and template.
palco
 
Posts: 48
Joined: 24 Aug 2013, 18:45

Re: StudioLive - Caspar Client

Postby cambell » 04 Sep 2013, 07:08

Oops, turns out the windows version wasn't communicating with Caspar. That's now fixed and available in 0.9.9,
User avatar
cambell
 
Posts: 135
Joined: 23 Jan 2013, 13:47


Return to Tech and Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests